كوكيز الزنجبيل gingerbread cookies

ممتع جدا تزين الكوكيز مع الاطفال كما هو ممتع ايضا باكله لانه يحتوي على البهارات والقرمشه المحببه بهذا النوع من الكوكيز

الوصفه من موقع كنغ ارثر فلور king arthur flour يستخدم فيه طحينهم الذي يحوى على نسبة بروتين عاليه مما يسمح له بتحمل كميه اكبر من السوائل عند العجن ” بالمناسبه هو راااائع جدا بالمخبوزات وعند عمل الخمره الطبيعيه ” لكنه غيرمتوافر على الدوام فاستخدمت الطحين الكويتي وبناء عليه قللت مقدار دبس السكر حتى لا احصل على عجينه رطبه لا تساعدني بالتشكل لذا يرجى الانتباه على هذه الملحوظه عند استخدام  الوصفه

بسم الله نبتدي

المقادير (لحوالي 30 حبه او أكثر حسب الحجم):

½ كوب دبس molasses ( بالوصفه الاصليه 3/4 كوب )

¾ كوب زبده = 150 غ

¾ كوب سكر اسمر

3 ½ كوب طحين (استخدمت نصف كوب من الطحين الأسمر و3 كوب طحين ابيض)

1 بيضه كبيره بحراره الغرفة

1م ص ملح

2 م ص دارسين ناعم

2 م ص زنجبيل / جنجر ناعم

¼ م ص قرنفل / مسمار ناعم

1 م ص بيكنغ بودر

½ م ص بيكربونات الصوديوم

الطريقة:

نذوب الزبده على النار ثم نضيف السكر والدبس والبهارات ونرفعها من على النار نتركها تبرد قليلا

نخلط المواد الجافه مع بعض

نخفق البيضه على خليط الزبده والسكر

ثم نضيف الخليط االجاف وتعجن

تترك بوعاء مغلق بالثلاجه على الأقل ساعه لتتماسك وتتمازج النكهات ( بالإمكان تركها حتى يوم كامل)

ترش طاوله الفرد بالطحين ومن ثم تفرد العجينه

تغطى بورق النايلون وتفرد بالسمك المرغوب والهدف من ذلك ترك سطح املس لوجه العجينه

تقطع بقطاعات البسكوت حسب الاشكال المرغوبه

تخبز بفرن متوسط الحراره حتى تتحمر الأطراف ( 8-10 دقائق)

تترك لتبرد ثم تزين ( استخدمت الزينه الجاهزة للكوكيز من بيتي كروكر)

.. this is what my dear nephew sand when he saw these crispy spicy gingerbread cookies i  used king arthur flour recipe with little tweak

 Ingredients (  from king arthur flour with little tweak)

  • 3/4 cup unsalted butter
  • 3/4 cup brown sugar, packed
  • 1/2 cup molasses
  • 1 teaspoon salt
  • 2 teaspoons cinnamon
  • 2 teaspoons ground ginger
  • 1/4 teaspoon allspice or cloves
  • 1 large egg
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 3 1/2 cups King Arthur Unbleached All-Purpose Flour

Instructions

  1. In a saucepan set over low heat, or in the microwave, melt butter, then stir in the brown sugar, molasses, salt, and spices.
  2. Transfer the mixture to a medium-sized mixing bowl, let it cool to lukewarm, and beat in the egg.
  3. Whisk the baking powder and soda into the flour, and then stir these dry ingredients into the molasses mixture.
  4. Divide the dough in half, and wrap well. Refrigerate for 1 hour or longer.
  5. Preheat your oven to 350°F. Get out several baking sheets; there’s no need to grease them, though lining with parchment saves effort on cleanup.
  6. Once the dough has chilled, take one piece of dough out of the refrigerator, and flour a clean work surface, and the dough. Roll it out as thin or thick as you like; for slightly less crisp cookies, roll it out more thickly.
  7. Use flour under and on top of the dough to keep it from sticking to the table or rolling pin. Alternatively, place the dough on parchment, and put a sheet of plastic wrap over it as you roll, pulling the plastic to eliminate wrinkles as necessary when rolling; this will keep dough from sticking without the need for additional flour. For soft dough, or dough to be rolled extra-thin, you may choose to roll right onto the ungreased back of a baking sheet.
  8. Cut out shapes with a cookie cutter, cutting them as close to one another as possible to minimize waste.
  9. Transfer the cookies to ungreased cookie sheets (or, if you’ve rolled right onto the parchment, remove the dough scraps between the cookies). Bake the cookies just until they’re slightly brown around the edges 8 to 12 minutes, or until they feel firm. Let the cookies cool on the baking sheets for several minutes, or until they’re set. Transfer them to a rack to cool completely. Repeat with the remaining dough.
  10. Decorate the cookies with Royal Icing or Simple Cookie Glaze and i used Betty’s ready-made icing 

3 thoughts on “كوكيز الزنجبيل gingerbread cookies

  1. يقول ديمه:

    يعطيج العافيه اختي . بغيت اسأل استخدمتي اي نوع دبي رمان ولا تمر ولا غيرهم . شكرا على مجهودج

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s